بسته بندی و برچسب زدن حلال

۶۶

بسته بندی و برچسب زدن حلال

بسته بندی :
غذای حلال باید بطور مناسب بسته­بندی شود و از مواد بسته بندی استفاده شده باشد که طبق مرحله بسته بندی در بند ۱۰- ۵ انجام شده باشد و باید طبق این بند، از روش پاکیزه و بهداشتی مطابق با اصول علم بهداشت انجام شده باشد. لاشه های گوشت باید به محکمی در بسته های بی بو، سالم، تازه و پاکیزه­ای که کیفیت گوشت را تغییر ندهد و بر آن اثر نگذارد یا بر اثر گوشت تاثیر نپذیرد، بسته بندی شود. بسته بندی باید سفید و کرم رنگ باشد که ضد نفوذ آب بوده، رطوبت پذیر و ضدروغن یا کاغذ پوست، فویل، قطعه فیلم، کیف پلی اتیلن و پی وی سی رطوبت پذیر باشد.

برچسب زدن :
بدلیل مقررات  مشخص شده در استاندارد ۲۲۰۰۰ISO  یا قوانین کدکس CAC/RCP1 هر بسته باید بطور قانونی و بطور پاک نشدنی علامت خورده شود یا یک برچسبی برروی آن حک شود که حاوی اطلاعات زیر باشد:
۱٫  نام محصول
۲٫ لیست عناصر (توجه: کلیه عناصر مکروه لازم است به صورت واضح ذکر شوند. برای مثال: محتوی ۱۰% گوشت الاغ.)
۳٫  تاریخ انقضاء
۴٫  حجم ذکر شده در سیستم متریک
۵٫  نام و آدرس تولیدکننده، صادرکننده و یا توزیع کننده و علامت تجاری
۶٫  شماره کد شناسایی که تاریخ و یا عدد گروه تولید برای قابلیت جستجو را مشخص می کند.
۷٫  کشور مبدا
۸٫  اگر هر یک از غذاها حاوی چربی، گوشت مشتق شده و یا استخراج شده از قبیل ژلاتین و مایه ماست باشد، محتوای منشاء این حیوان بر روی برچسب محصول اعلام شده باشد.
۹٫  هنگامی که غذایی حاوی اندام ­های اصلاح شده از لحاظ ژنتیکی می­­­­­باشد، این حقیقت باید بصورت واضح بیان شود.
۱۰٫  کلیه عناصری که امکان دارد از منابع حرام گرفته شده باشند، لازم است به صورت واضح بیان شود که این محصول حلال است. برای مثال: گوشت گاو ژلاتینی حلال
۱۱٫   برآوردن استانداردها، آیین نامه ­های ملی یکسان مورد قبول است.

برای محصولات گوشت اصلی، اضافه بر مقررات تعیین شده در استاندارد ۲۲۰۰۰ISO یا مجموعه قوانین کدکس برچسب یا علامت باید همچنین شامل اطلاعات زیر باشد:
۱٫  تاریخ ذبح
۲٫  تاریخ تولید
۳٫  گزارش سلامتی دامپزشک
۴٫  مهر باید به صورت محافظ دار و با جوهر، باثبات و غیرمضر برای سلامتی باشد.
۵٫  هر بسته نهایی گوشت (سرد و یخ­زده) از برش گوشت مخصوص باید توسط مهر رسمی سازمان تصویب کننده و همچنین توسط شخص تصویب کننده به جهت خاطرنشان کردن این مطلب که ذبح تحت بازرسی سازمان یا آن مرکز انجام شده است، علامت تجاری داشته باشد.
۶٫  هنگامی که لوگو یا نشان حلال استفاده شده است، مدرک معتبر و گواهی باید بر روی محصول قرار گیرد.

خدمات و مکان های فروش :
۱٫  نام محصول فروخته شده یا توزیع شده.
۲٫  تاریخ تولید برای محصولاتی که بدون بسته بندی فروخته شده اند.
۳٫  لیست اجزاء تشکیل دهنده باید بصورت نزولی برای هر محصول مشخص شده باشد.

اشتراک گذاری پست

درباره ی نویسنده

tst

مهندس احمدی-مشاور برنامه ریزی و سیستم ها-موسسه رزق حلال
این موسسه آمادگی هرگونه همکاری از ایده پردازی تا طراحی و ساخت محصولات صنعتی، شهری، فرهنگی-اجتماعی، سیستمی و … را دارد. بدین منظور می توانید با ما تماس حاصل فرمائید.
تلفن:09331188467 ایمیل: halaltec@live.com

دیدگاه

دیدگاهی ثبت نشده.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.